albizia
foto albizia

Albizia Jul. Ombrella Boubri

€21.00

Albizia Jul. Ombrella Boubri 

Planthoogte: 1 meter

Standplaats: Beschut/zonnig

Prijs: €21

De Albizia julibrissin, beter bekend als de Perzische slaapboom, is een exotische toevoeging aan elke tuin. Met zijn unieke schermvormige, parasolachtige groeiwijze is deze boom niet alleen een lust voor het oog, maar ook een praktische keuze voor iedereen die zoekt naar een schaduwgever voor kleinere ruimtes. Ondanks dat hij ook op arme grondsoorten uit de voeten kan, verdient deze sierlijke verschijning een beschut plekje in de tuin om optimaal te kunnen floreren.

In de zomer worden tuinbezitters beloond met een prachtige vertoning van lichtroze tot roze rode bloemen die bijen en vlinders aantrekken. Maar ook buiten de bloei om, is de Albizia julibrissin een blikvanger. De fijn gevederde bladeren vouwen zich ‘s nachts dicht, wat de boom zijn bijnaam ‘slaapboom’ heeft opgeleverd. Overdag bieden deze bladeren een speels gefilterd zonlicht.

Hoewel de Perzische slaapboom matig winterhard is, zal bij een juiste beschutte standplaats en met de juiste verzorging, deze kleine exotische boom ieder jaar weer een wonderlijke transformatie ondergaan die het tuinplezier aanzienlijk verhoogt. Met zijn charme en unieke karakter is waarom de Albizia julibrissin een plek verdient in iedere tuin of als blikvanger in een ruime kamer of serre.

Categories: ,
CONTACT

Af te halen in Tielt (West-Vlaanderen)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Albizia Jul. Ombrella Boubri”